Goedkoop bellen, kies voor een prepaid simkaart!

Goedkoop bellen kan tegenwoordig ook door een prepaid simkaart te gebruiken. In het verleden, en tegenwoordig door sommigen nog steeds, werd het gebruik van een prepaid simkaart vooral gezien als een dure manier om je telefoon te gebruiken. Op dit moment is het echter zeker niet meer het geval, in ieder geval, dat is de conclusie van de vergelijkingswebsite GoedkopePrepaidSimkaart.nl. Deze vergelijkingswebsite heeft een onafhankelijk onderzoek gehouden onder de Nederlandse telecomproviders en de kosten die zij rekenen voor het gebruik van het mobiele netwerk via een prepaid simkaart.

Het onderzoek van 2015, de beste prepaid simkaart provider.

Het onderzoek heeft de naam ‘de BESTE prepaid simkaart provider van 2015’. Dit omdat er gezocht is naar de beste en vooral de aller goedkoopste prepaid simkaart. Het was vooral een zoektocht naar dé telecomprovider waar deze goedkoopste simkaart te verkrijgen is.

Waar is op gelet dit onderzoek?

In dit onderzoek is allereerst gelet op de kosten van mobiel bellen, zowel naar vast als mobiel. Hiernaast naar de kosten voor het versturen van een sms-bericht en de kosten van mobiel internet gebruik. Door de kosten naast elkaar te leggen wordt al snel duidelijk welke provider de beste prijzen hanteert en welke provider veel te duur is. Naast kijken naar de kosten zijn ook de klantenservice en de kwaliteit van het netwerk getoetst. Voor ieder van deze 5 punten kregen providers een cijfer van 1 t/m 10, met 10 als hoogste cijfer.

Wat is de uitkomst van dit onderzoek?

De uitkomst van dit onderzoek is redelijk duidelijk, Simyo, een dochteronderneming van KPN komt als beste uit de test. Zij bieden de laagste tarieven en laten hun klanten gebruik maken van het betrouwbare KPN netwerk. Tevens krijgt hun klantenservice een 8,4 van de consumentenbond. Na Simyo volgt Vodafone op de 2e plaats, de provider die zijn eigen netwerk gebruikt en goedkoop is als het gaat om bellen, sms’en en mobiel internet. Tevens bieden ze een redelijk goede klantenservice en netwerk. Op de derde plaats is Ortel geëindigd. Ortel is een redelijk onbekende provider maar komt toch boven ‘grote’ providers als KPN, Telfort en Tele2 in de top 3. Ortel maakt net als Simyo gebruik van het betrouwbare KPN netwerk en biedt lage tarieven voor sms’en en mobiel internet. Voor bellen in Nederland zijn ze niet aan te raden, want hiervoor vragen zij als enige van de top 6 providers een starttarief. Voor bellen naar het buitenland is Ortel tevens aan te raden.