Het afscheid van Nokia: De Nokia Lumia 830

De smartphone tak van Nokia is overgenomen door Microsoft, dus besloot Nokia om nog één keer een goede telefoon te verkopen voordat ze ermee zouden stoppen, de Nokia Lumia 830. De Nokia Lumia 830 wordt gepresenteerd als het vlaggenschip, niet in de hoogste regionen maar een divisie lager, met een prijs van slechts 266 euro. Voor deze prijs koopt u een telefoon die een zwaargewicht is in deze prijsklasse, figuurlijk dan. Met een 5 inch beeldscherm en een gewicht van 150 gram is dit een handzame, prettige maar vooral goede telefoon.

Wat kan de Lumia 830?
Dankzij de 1.2 GHz Quadcore 400 Snapdragon processor van Qualcomm en een RAM van 1 GB beschik je over een telefoon die razendsnel is en verschillende taken tegelijk kan uitvoeren. Verder is de Lumia, zoals we gewend zijn van de Lumia, solide gebouwd met de mogelijkheid het gehele kleurenspectrum aan te passen. Kies je een zwarte telefoon en een zwarte achtergrond dan lijkt het alsof het scherm doorloopt. Verder heeft de Nokia Lumia 830 een krasvrij scherm doordat er gebruik gemaakt wordt van het Gorilla Glass 3. Met een schermresolutie van 720×1280 kun je op HD foto’s en filmpjes bekijken. Met de 15 MP camera kun je video’s maken met 30 fps of prachtige foto’s schieten.

Waarom zou ik de Nokia Lumia 830 kopen?
Je wil een smartphone die snel, betrouwbaar, niet te duur en gemakkelijk te besturen is. Dankzij het Windows 8.1 besturingssysteem heb je een telefoon die zeer gemakkelijk te besturen is en overzichtelijk is. Het enige minpunt is de hoeveelheid apps, Nokia  heeft weinig apps in vergelijking met Apple en Samsung. Verder verslaat deze telefoon alle telefoons in deze prijsklasse, dus koop de Nokia Lumia 830 en zorg ervoor dat jij de komende jaren voorzien bent van de beste telefoon in deze prijsklasse!